de Witte Roos

  Praktijk voor massage en innerlijke groei

  

    11-11-2017:   Lezing "Maria Magdalena in Frankrijk"

                                    door schrijver Jaap Rameijer

In deze lezing ontrafelt Jaap Rameijer het verhaal van Maria Magdalena en vertelt vanuit zijn jarenlange ervaring over het boeiende Katharengebied waar zij zou hebben geleefd. Jaap schreef o.a. een boek over haar en staat stil bij alle verhalen die de ronde doen over haar persoon.

Wie was Maria Magdalena? Wat was haar relatie met Jezus?  Is zij naar Frankrijk gevlucht? Jaap heeft in alle jaren dat hij zich hierin heeft verdiept, vele antwoorden gekregen. O.a. over de Heilige Graal, de Moedergodin en de vele zwarte Madonna's in het gebied, de relatie met de Katharen. Dit heeft hij allemaal beschreven in zijn boek  , "Maria Magdalena in Frankrijk", dit bevat ook meer dan 400 prachtige foto's. Er zijn hoofdstukken gewijd aan het heilig vrouwelijke en aan het belang van Frankrijk als "2e Heilige Land". Ook beschrijft het boek een pelgrimstocht langs de belangrijkste plaatsen waar Maria Magdalena nog "aanwezig"is en vereerd wordt.

In de lezing zal hij, met de vele prachtige foto´s die hij zelf gemaakt heeft, dieper ingaan op het verhaal van Maria Magdalena en de vele bijzondere plekken in het gebied rondom Rennes-le- Chateau. Dat is de plaats waar boeken als`het Heilige Bloed en de Heilige Graal` en ook `de Da Vinci Code`hun oorsprong vonden. Een heilige plek met een hele bijzondere energie. De plek ook waarvan men zegt dat Maria Magdalena, na de kruisiging van Jesus, naar toe is gevlucht en heeft gewoond.

De lezing wordt op 11 november om 20.00 uur gegeven bij de Witte Roos, Prins Bernhardstraat 48 in Silvolde

Entree 15 euro, inclusief consumptie. Opgave via de mail dewitteroosnu"gmail.com of via contact op deze site.

Over Jaap Rameijer

Jaap Rameijer studeerde rechten en bedrijfskunde , werkte 20 jaar als officier van de electro-technische dienst bij de Marine en daarna 10 jaar bij Fokker, Daarna werd hij achtereenvolgens directeur van VGZ, van een groep psychiatrische ziekenhuizen, van ROC Oost Nederland , bekleedde hij enkele interim management functies en werd lid van het College van Bestuur van de Haagse Hogeschool.

In 1995 reisde hij voor het eerst naar het land van de Katharen. Daarna bezocht hij vele malen per jaar het magische dorpje Rennes-le-Chateau.  Er groeide een sterke interesse voor Maria Magdalena en het hele gebied. In 1999 kocht hij samen met zijn vrouw het Domaine les Labadous, in Rennes-le-Chateau. Les Labadous was een Gite en Chambres d´Hotes. Hij heeft er 17 jaar gewoond en duizenden mensen uit de hele wereld ontvangen, meest spirituele groepen. Ook gidste hij groepen in heel Zuid/Frankrijk naar alle belangwekkende plekken.

Hij verdiepte zich meer en meer in de schatten, mysterien en geheimen van Rennes-le-Chateau en schreef 3 boeken over het Katharengebied, nl `de Geheime boodschappen van Rennes-le -Chateau, deel 1, 2 en 3.

In 2015 is hij in alle harmonie gescheiden van zijn vrouw, in 2016 is les Labadous verkocht en nu woont Jaap Rameijer in een oud gruttersmuseumpje in Exmorra in Friesland en geeft lezingen en werkt aan 3 nieuwe boeken. In totaal heeft hij 10 boeken geschreven, diverse boeken zijn vertaald in het Frans, Duits, Engels en Deens. Wie meer over hem wil weten kan kijken op www.jaap-adventures.com . Zijn boeken zijn te bestellen via de boekhandel of Bol.com.