de Witte Roos - Praktijk voor innerlijke groei en massage
     Programma    de Witte Roos

Heb je interesse in een / meerdere van deze cursussen of lezingen, wil je hierover nog meer informatie of wil je je opgeven, stuur me een mailtje : dewitteroosnu@gmail.com  of via deze site.
 
 Activiteiten winter 2014-2015 :
 
Gedurende het hele jaar is er de mogelijkheid een Reiki-cursus te volgen , individueel of met z'n 2-en!
Meer info op aanvraag via dewitteroosnu@gmail.com  . Data stem ik af op je mogelijkheden, in 3 dagdelen.
Kosten, inclusief certificaat en cursusmap € 150Zondag 21 december is het Winterzonnewende en bereiden we ons voor op de komst van het Licht, innerlijk en uiterlijk. Het is vaak een drukke tijd , de decembermaand en we worden dan ook uitgenodigd door de geestelijke wereld om juist in de drukte van deze maand ons te focussen op ons innerlijk Licht, onze essentie, datgene waar het allemaal om draait en waar de commercie en het druk zijn met minder belangrijke dingen ons meestal van afleidt.

Om daar bij te helpen organiseert de Witte Roos een prachtige en inspirerende avond op zondag 21 december, een Innerlijk Licht-feest, onder de vleugels van de Aartsengel Gabriel en begeleid door de goddelijke, serene klanken van kristallen klankschalen.

 Een samenwerking met Ellen Hendrix die met ons gaat werken met de Aartsengel Gabriel, die specifiek in deze overgangstijd ons kan helpen en begeleiden. Zij gaat meditaties en oefeningen doen, waardoor we ons meer voor het contact en  begeleiding van Gabriel kunnen openstellen en dit mee kunnen nemen naar Kerstmis en de 12 heilige nachten toe.

 En met Kirsten Westerkamp, die met haar kristallen klankschalen een prachtige Crystal Soundhealing gaat geven, waarbij je heerlijk ontspannen kunt gaan zitten  in deze meditatieve stemming en je overgeven aan deze hemelse klanken. Een mooie helende combinatie dus!      

 We starten om 20.00 uur en ronden af rond 22.00 uur, met een uitloop van een half uur.

Bijdrage voor deze avond is € 25, inclusief thee, wat lekkers en een kleine verrassing.

De avond wordt gehouden bij de Witte Roos, Prins Bernhardstraat 48 in Silvolde.

Je kunt je aanmelden via de mail: dewitteroosnu@gmail.com

 

 
  Over Aartsengel Gabriël          God is mijn kracht. De kracht van God (hoop, dromen en aspiraties (ambities)

 Aartsengel Gabriël, wiens naam betekent: God is mijn kracht, wordt de ‘hemelse bewustworder en boodschapper’ genoemd. Gabriel fungeert als poort en brug tussen de werelden. Zij is de eerste aartsengel die we ontmoeten als we naar boven trekken, of dat nu op een mystieke tocht is of als we bij de dood onze huidige gedaante verlaten. Zij brengt boodschappen vanuit de hemel naar de aarde en kondigt nieuwe inspiratie voor de mensheid aan, zoals ook de geboorte van Jezus en het goddelijk woord in de Koran. Op oude fresco’s zien we Gabriel knielen voor Maria met een vinger in de lucht, alsof Zij zegt”Wees aandachtig”, en dat is ook de boodschap die Zij aan ieder van ons wil meegeven. Gabriel vraagt ons om waakzaam te zijn en naar de stem van het Goddelijke te luisteren, onze innerlijke Stem.Zij is de engel die ons de betekenis van onze dromen onthult en ons steunt bij onze aspiraties (ambities) in het leven. Bovenal geeft zij ons hoop.

Maar ook brengt Aartsengel Gabriël je de boodschap van Gods liefde aan het licht, zij maakt je ziel wakker, beschermt je leven met goddelijke helderheid en brengt licht in alle handelingen die creativiteit laten ontstaan.

 Wij hebben allemaal dromen en aspiraties en Aartsengel Gabriël kan ons helpen ons erop te concentreren en ons duidelijk te maken wat wij echt willen in het leven en waarom wij dat willen.

 Als heerser over de Maandag en de maan kan Aartsengel Gabriël je helpen om de kracht van de maan aan te trekken, de vrouwelijke energie of de energie van de rechter hersenhelft, zodat je, je intuitieve vaardigheden kunt ontwikkelen.

 Maandag 22 december is het Nieuwe Maan dus een mooie dag om nieuwe mogelijkheden, creaties, doelen neer te zetten. Maar ook een mooie dag om de kracht van deze Nieuwe Maan mee te nemen voor persoonlijke groei, heling, het zegenen van een nieuw project of onderneming. Ellen zal hier in de meditatie ook op ingaan.Graancirkel-tekencursus in januari !
                     door Bertha Ruesink


In aansluiting op de inspirerende lezingen van Janet Ossebaard leek het mij mooi om ook iets aan te bieden waar mensen zelf mee aan de slag kunnen en de graancirkels ,hun boodschap en hun energie nog meer kunnen verinnerlijken. Ik hoorde van Bertha Ruesink dat zij hier in Hengelo een cursus in gaat geven en ik heb haar gevraagd om deze in een iets andere vorm ook bij de Witte Roos te gaan geven, voor de mensen uit deze omgeving.

De graancirkels met hun vaak indrukwekkende vormen zijn een leuke uitdaging om te tekenen. Al tekenend en kleurend maak je verbinding met de graancirkel en zijn energie en voegt je je eigen energie toe. Zo krijgt je je eigen persoonlijke graancirkel, die voor jou helend werkt.

Tijdens de cursus gaan we iedere les een nieuwe graancirkel op het papier zetten, die u thuis verder kunt inkleuren. In de volgende les bespreken we eerst deze tekening en beginnen daarna aan de volgende. Het is fijn en leerzaam om de tekeningen met elkaar te delen en tevens inspirerend.We tekenen op 30 x 30 cm papier. Papier is aanwezig, de overige materialen kunt u beter zelf meenemen, omdat u deze thuis ook nodig heeft en zo geen kleurverschil krijgt. Er zijn wel materialen aanwezig als aanvulling.

De cursus vindt om de week plaats op dinsdagochtenden, in 2 series van 3 ochtenden. Het is aan te bevelen om de eerste serie te volgen wil je de tweede ook goed mee kunnen doen.

Data-  deel 1: 13 en 27 januari en 10 februari 2015
deel 2: 17 en 31 maart en 14 april 2015

Kosten: Per deel € 50, voor 2 delen € 90 totaal

Plaats: de Witte Roos, Prins Bernhardstraat 48, 7064GH in Silvolde

Aanmelden: mail dewitteroosnu@gmail.com
Over Bertha Ruesink: dit schrijft zij over haar weg naar het mandalatekenen:

Hallo, mijn naam is Bertha Ruesink en ik ben geboren en opgegroeid in het buitengebied van Vorden. Daar liggen ook de wortels van mijn liefde voor de natuur. Graag struin ik door de bossen of langs een sloot, altijd genietend van het wonderlijke schouwspel die de tocht me biedt.
Al weer ruim 30 jaar woon ik samen met mijn man in het Gelderse Hengelo. Hier zijn onze kinderen opgegroeid en ook weer uitgevlogen. En in 2012 ben ik de gelukkige oma geworden van Timo.
Mijn interesse in tekenen begon in 1995, toen ik in contact kwam met An Wingelaar uit Leersum. Zij maakte prachtige mandala’s en het duurde niet lang of ik zat bij haar aan de tekentafel. Hier ontdekte ik dat een tekening meer is dan alleen een kunstwerk, dat het ook wat te vertellen heeft over mezelf. Mijn interesse in de tekentaal was geboren. Het boeide mij uitermate wat je in een tekening kon leggen én wat je er weer uit kon halen.


 Om me hierin verder te verdiepen ben ik de Opleiding Genezend Tekenen bij Lisa Borstlap in Zutphen gaan volgen. Vijf boeiende jaren en twee diploma’s waren het resultaat.

Mijn kunstwerken/tekeningen hebben nu een andere betekenis gekregen, door de verdieping en het herkennen van de tekentaal zijn ze voor mij waardevoller geworden. Het verrast me telkens weer hoe het onbewuste een rol meespeelt met wat ik bewust wil creëren.

Ik vind het fijn om mijn interesse en kennis te delen met anderen, om ze te laten genieten van hun eigen creatieve ontwikkeling en/of van de meerwaarde die de tekentaal biedt aan een tekening/kunstwerk.
Dit doe ik door verschillende cursussen en workshops voor volwassenen en kinderen te geven in mijn atelier. Ook een workshop op locatie behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast exposeer ik af en toe op verschillende locaties.
 


                                                                                                                  
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint